Handige fotobewerking apps voor op je smartphone

Geschreven door: Romy Bloem op 26-02-2019

 

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen mooie foto’s kan maken. Daar hoef je echt geen professionele fotograaf voor te zijn. Ook met een smartphone kun je makkelijk je foto’s bewerken. Zo maakt je van je simpele foto een kunstwerk. Om je gemaakte foto’s net een beetje extra pit te geven zijn er tientallen, zo niet, honderden fotobewerking apps te vinden in de appstore. Wij hebben onze favoriete apps op een rijtje gezet. 

Instagram (Gratis)
Instagram kennen we inmiddels allemaal wel een beetje maar wint nog steeds aan populariteit. De mogelijkheden van Instagram zijn wat beperkt, maar dat maakt ze niet minder leuk. Je hebt de keuze uit verschillende filters (die worden nog steeds uitgebreid) en je kunt aanpassingen doen zoals het contrast en de helderheid. Ook is bijsnijden mogelijk..

Snapseed  (Gratis)
Snapseed is een complete fotobewerking app van Google. Deze app heeft 29 tools en filters, waaronder egaliseren, foto’s scherper maken, uitsnijden en de kleur en belichting verbeteren. Ook zijn er genoeg filters waar je mee kunt experimenteren. Met deze app kun je zelfs tot in de kleinste details aanpassingen doen.

Airbrush (Gratis)
Airbrush is een app die voornamelijk geschikt is voor het bewerken van portret foto’s. De app beschikt namelijk over onder andere een ‘acneknop’, waarmee je pukkeltjes op je gezicht kan laten verdwijnen of rimpels kunt wegwerken. Daarnaast kun je make-up toevoegen, je tanden witter maken of je kunt delen van je gezicht verkleinen of vergroten zoals je neus of ogen.